Kreditkortsfunktioner att se upp för

Om du är en konsument som använder ett kreditkort, bör du kontrollera om ditt kort innehåller ‘revolving service’.

Den roterande tjänsten är ett system som låter dig betala endast en del av kreditkortsbetalningarna och betala de återstående betalningarna senare, och har ett lån med en provision på upp till 24%.

Kreditkortsföretag påpeka att fördelen med roterande tjänsten är att det är möjligt att justera mängden betalning på månadsbasis enligt återbetalningsförmåga..

Om betalningen är försenad med den roterande tjänsten ackumuleras ränta som “sammansatt ränta” och den roterande tjänsten används ofta igen eftersom överföringskortpriset och månadens kortbetalning inte kan betalas samtidigt, vilket resulterar i en stor skuld..

Dessutom är försiktighet nödvändig eftersom avgifterna kan öka på grund av en minskning av kreditkortsföretagets interna betyg.

Kreditkorts 폰테크 roterande ränta är i genomsnitt 5,4% till 23,9% och kreditkortsföretagen tar i genomsnitt ränta mellan 15% och 20%. Ju lägre kreditbetyg, desto högre ränta.

Hittills har kortindustrin uppmuntrat prenumerationer på revolverande tjänster som att returnera en årlig avgift som ett villkor för att registrera sig för den revolverande tjänsten när de utfärdar ett onlinekort på grund av den höga lönsamheten hos den roterande tjänsten eller att ge andra fördelar.

Enligt Koreas konsumentverkets rapport fanns det flest fall av klagomål på skador orsakade av den ” gränsöverskridande ” roterande tjänsten, och i vissa fall förklarades det att tjänsten var värdelös om betalningen av kortet inte var försenad. .

Dessutom kan den roterande tjänsten fritt justera det lägsta betalningsbeloppet i enheter på 1 till 100%, och räntan varierar beroende på detta förhållande, så om du prenumererar på den roterande tjänsten bör du också kontrollera det lägsta betalningsbeloppet.

Till exempel, även om du har tillräckligt med pengar i din bankbok för att betala din kortbetalning den här månaden, om du prenumererar på den roterande tjänsten och det lägsta betalningsbeloppet är satt till 50%, kommer endast 50% av kortbetalningsbeloppet att tas bort från bankboken den här månaden. Var i detta fall försiktig eftersom du måste betala roterande ränta på det belopp som inte återbetalas vid leveransen nästa månad.

Om du vill avbryta den roterande tjänsten kan du helt enkelt avbryta den roterande tjänsten genom att öppna kortföretagets applikation och trycka på tjänsten för Mitt kort för att avbryta den ”revolverande tjänsten” eller genom att ringa kortföretaget.

En tjänsteman på Kookmin Bank sa, “Från och med mars i år, när ‘Finansiell konsumentlag’ tillämpas, kommer vi att meddela och förklara den roterande tjänsten separat, så se till att kontrollera om tjänsten är rätt för dig och kontrollera vad procent av roterande intresse är enligt min kreditvärdighet “, frågade jag.

Kortvridning kan vara ett sätt att förhindra att kortanvändningen stängs av på grund av försenade betalningar, men du bör tänka på din återbetalningsförmåga och använda den så mycket som oväntat försenad ränta kan tillkomma, och du bör också utveckla en vana att läsa villkoren och villkor för ditt kreditkort noggrant.

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다